دوره 4، شماره 4 - ( زمستان 1396 )                   جلد 4 شماره 4 صفحات 39-48 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Aghamolaei T, Davoodi S H, Madani A, Safari-Moradabadi A, Dadipoor S. ​Lifestyle of Hormoz Island Residents: A Cross-Sectional Study. JECH. 2018; 4 (4) :39-48
URL: http://jech.umsha.ac.ir/article-1-379-fa.html
آقاملائی تیمور، داوودی سید حسین، مدنی عبدالحسین، صفری مراد آبادی علی، دادی پور سکینه. سبک زندگی ساکنین جزیره هرمز: یک مطالعه مقطعی. مجله آموزش و سلامت جامعه. 1396; 4 (4) :39-48

URL: http://jech.umsha.ac.ir/article-1-379-fa.html


1- استاد، مرکز تحقیقات عوامل اجتماعی در ارتقاء سلامت، دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان، بندرعباس، ایران.
2- دانشیار، مرکز تحقیقات سرطان، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران.
3- دانشیار، مرکز تحقیقات عوامل اجتماعی در ارتقاء سلامت، دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان، بندرعباس، ایران.
4- دانشجوی دکتری تخصصی، گروه بهداشت عمومی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران.
5- دانشجوی دکتری تخصصی، مرکز تحقیقات مادر و کودک، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان، بندرعباس، ایران.
چکیده:   (510 مشاهده)
سابقه و هدف: از مهم‌ترین و عمده‌ترین علل مرگ و میر در ایران، بیماری‌هایی هستند که از سبک زندگی نادرست ناشی می‌شوند. شواهد موجود مبین ارتباط سبک زندگی با تهاجم بیماری‌ها و در نتیجه نقصان سلامتی است. به همین منظور این مطالعه با هدف بررسی سبک زندگی ساکنین جزیره هرمز انجام در سال 1395شد.
مواد و روش ها: در این مطالعه مقطعی 400 نفر از ساکنین بالای 15 سال شهر هرمز به صورت نمونه گیری طبقه ای خوشه ای تصادفی مورد مطالعه قرار گرفتند. اطلاعات دموگرافیگ و عوامل مربوط به سبک زندگی با استفاده از پرسشنامه محقق ساخته دارای روایی و پایایی مورد تائید به صورت توأم با مصاحبه، توسط پرسشگران آموزش دیده جمع آوری گردید. داده‌ها با استفاده از نرم افزار آماری SPSS نسخه 19 و آزمون‌های آماری کای دو، آنالیز واریانس یک طرفه در سطح معنی داری 05/0 P< تجزیه و تحلیل شد.
یافته ها: میانگین و انحراف معیار سن واحدهای مورد مطالعه ±14.52 36.1سال بود. 46 درصد مذکر و 54 درصد مؤنث بودند. از نظر سبک زندگی 81 درصد مصرف روغن مایع، 3 /20 غذای کم نمک، میانگین مصرف میوه در یک هفته 48/2،سبزیجات55/3، ماهی65/3 روز  بود. 31.7 درصد مصرف دخانیات(سیگار ، قلیان و پیپ)، 37 درصد فعالیت فیزیکی منظم  داشتند. بین تحصیلات و مصرف نمک ( P<0/02)، وضعیت اقتصادی و نوع روغن مصرفی (0.005P < )، الگوی غذایی سالم با وضعیت اقتصادی افراد (05/0>p) از نظر آماری ارتباط معنادار بود.
نتیجه گیری: آموزش تغذیه ای سالم با استفاده از رسانه‌های جمعی و برنامه ریزی‌های مناسب جهت افزایش آگاهی تغذیه ای در جمعیت عمومی بویژه در بین گروه‌های با وضعیت اقتصادی- اجتماعی پایین، پیاده سازی سیاست‌های ارزان و در دسترس بودن مواد غذایی سالم، افزایش مالیات دخانیات، فراهم نمودن مقدمات فعالیت فیزیکی، اطلاع رسانی و هنجارسازی در زمینه رفتارهای ایمنی  جهت ارتقاء سبک زندگی اهمیت بسزایی دارد.
واژه‌های کلیدی: سبک زندگی، تغذیه، جزیره هرمز
     
نوع مطالعه: مقاله پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: ۱۳۹۶/۷/۲۶ | پذیرش: ۱۳۹۶/۱۲/۲۹

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
کد امنیتی را در کادر بنویسید

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله آموزش و سلامت جامعه می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2018 All Rights Reserved | J Educ Community Health

Designed & Developed by : Yektaweb