دوره 4، شماره 4 - ( زمستان 1396 )                   جلد 4 شماره 4 صفحات 39-48 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Aghamolaei T, Davoodi S H, Madani A, Safari-Moradabadi A, Dadipoor S. ​Lifestyle of Hormoz Island Residents: A Cross-Sectional Study. J Educ Community Health. 2018; 4 (4) :39-48
URL: http://jech.umsha.ac.ir/article-1-379-fa.html
آقاملائی تیمور، داوودی سید حسین، مدنی عبدالحسین، صفری مراد آبادی علی، دادی پور سکینه. سبک زندگی ساکنین جزیره هرمز: یک مطالعه مقطعی. مجله آموزش و سلامت جامعه. 1396; 4 (4) :39-48

URL: http://jech.umsha.ac.ir/article-1-379-fa.html


1- مرکز تحقیقات عوامل اجتماعی در ارتقاء سلامت، دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان، بندرعباس، ایران.
2- مرکز تحقیقات سرطان، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران.
3- گروه بهداشت عمومی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران.
4- مرکز تحقیقات مادر و کودک، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان، بندرعباس، ایران.
چکیده:   (1549 مشاهده)
سابقه و هدف: بیماری‌های متأثر از سبک زندگی از عمده‌ترین علل مرگ و میر در ایران می‌باشند. شواهد موجود حاکی از وجود ارتباط بین سبک زندگی ناسالم با بروز بیماری‌ها و مشکلات سلامتی هستند. در این راستا، مطالعه حاضر با هدف تعیین وضعیت سبک زندگی و عوامل مرتبط با آن در بین ساکنین جزیره هرمز انجام شد.
مواد و روش‌‌ها: در این مطالعه مقطعی 400 نفر از ساکنین بالای 15 سال شهر هرمز به‌صورت نمونه‌گیری خوشه‌ای دو مرحله‌ای در سال 1395 مورد مطالعه قرار گرفتند. در این پژوهش اطلاعات جمعیت‌شناختی و عوامل مربوط به سبک زندگی با استفاده از پرسشنامه محقق‌ساخته جمع‌آوری گردیدند. داده‌ها نیز با استفاده از نرم‌افزار آماری SPSS 19 و با به‌کارگیری آماره‌های توصیفی و آزمون‌های کای‌دو و آنالیز واریانس یک‌طرفه تحلیل شدند.
یافته‌ها: میانگین و انحراف معیار سنی افراد مورد مطالعه 14.52±36.1 سال بود. از نظر سبک زندگی میزان مصرف روغن مایع، غذای کم‌نمک، فعالیت فیزیکی منظم و عدم مصرف دخانیات به‌ترتیب 81، 20.3، 37 و 68.3 درصد برآورد شد. میانگین مصرف میوه، سبزیجات و ماهی نیز به‌ترتیب 2.48، 3.55 و 3.65 واحد غذایی در طول هفته گزارش گردید. همچنین ارتباط آماری معناداری بین سطح تحصیلات و مصرف نمک (0.002=P)، وضعیت اقتصادی و نوع روغن مصرفی (0.005>P) و الگوی غذایی سالم با وضعیت اقتصادی افراد (0.05>P) مشاهده شد.
نتیجه‌گیری: مطابق با یافته‌ها، ارتقای سطح آگاهی و دانش تغذیه‌ای، آگاهی از مضرات استعمال دخانیات در افراد با تحصیلات پایین، پیاده‌سازی سیاست‌های ارزان و دردسترس‌بودن مواد غذایی سالم، افزایش مالیات دخانیات، فراهم‌نمودن مقدمات فعالیت فیزیکی، اطلاع‌رسانی و هنجارسازی در زمینه رفتارهای ایمنی جهت ارتقای سبک زندگی اهمیت به‌سزایی دارد.
واژه‌های کلیدی: سبک زندگی، تغذیه، جزیره هرمز
متن کامل [PDF 329 kb]   (269 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: ۱۳۹۶/۷/۲۶ | پذیرش: ۱۳۹۶/۱۲/۲۹

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA code

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله آموزش و سلامت جامعه می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2018 All Rights Reserved | J Educ Community Health

Designed & Developed by : Yektaweb