دوره 5، شماره 2 - ( شهريور 1397 )                   جلد 5 شماره 2 صفحات 19-28 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Moradi G, Rahimzadeh A, Amani S, Yousefi J, Rahmani K, Bagheri S. Barriers and Strategies of Fruit and Vegetable Consumption in High School Students in Sanandaj: A Qualitative Study. J Educ Community Health. 2018; 5 (2) :19-28
URL: http://jech.umsha.ac.ir/article-1-512-fa.html
مرادی قباد، رحیم زاده اردشیر، امانی ثریا، یوسفی جهانبخش، رحمانی خالد، باقری شراره. موانع و راهکارهای مصرف میوه و سبزیجات در دانش آموزان دبیرستانی شهر سنندج: یک مطالعه کیفی. مجله آموزش و سلامت جامعه. 1397; 5 (2) :19-28

URL: http://jech.umsha.ac.ir/article-1-512-fa.html


1- مرکز تحقیقات عوامل اجتماعی موثر بر سلامت، دانشگاه علوم پزشکی کردستان، سنندج، ایران.
2- معاونت امور بهداشتی دانشگاه، گروه مدیریت پیشگیری و مبارزه با بیماریها ،دانشگاه علوم پزشکی کردستان، سنندج، ایران.
3- مرکز بهداشت شهرستان سنندج، دانشگاه علوم پزشکی کردستان، سنندج، ایران
4- مرکز بهداشت شهرستان سنندج، دانشگاه علوم پزشکی کردستان، سنندج، ایران ، shararehb79@gmail.com
چکیده:   (162 مشاهده)
سابقه و هدف: نوجـوانی یکـی از مهمتـرین دوره هـای زنـدگی است که سبک زندگی در این دوره شکل گرفتـه و تثبیـت مـی شود. از طرفی مصـرف مقـادیر مناسـب میـوه و سبزیجات در رژیم غذایی روزانه یکی از راهکارهای مهم پیشگیری از بیماری هـا و ارتقـاء سـطح سـلامتی بـه ویـژه در دوره نوجـوانی است. لذا این مطالعه با هدف به دست آوردن درک درستی از موانع درک شده و راهکارهای پیشنهادی در خصوص مصرف کم  میوه و سبزی در دانش آموزان اجرا شد.
مواد و روش ها: این مطالعه کیفی با استفاده از راهنمای سؤال نیمه ساختار یافته، در  بحث های گروهی متمرکز در بین دانش آموزان دبیرستانی (دختر و پسر) در سال 1396 انجام شد.  شرکت کنندگان شامل 20 دختر و 16 پسر بودند که در 4 جلسه بحث گروهی در دبیرستان­های سطح شهر سنندج شرکت داشتند. تمام بحث های گروهی ضبط و بلافاصله پس از اتمام مورد تجزیه، تحلیل و دسته بندی قرار گرفتند. با توجه به تشابه گزاره ها استخراج شده از بحث های گروهی با الگوی Pen-3، از این الگو برای تجزیه و تحلیل استفاده گردید.
یافته ها: مفاهیم استخراج شده بر اساس الگو در 6 بخش ادراکات مثبت و منفی، قادرکننده های مثبت و منفی و تقویت کننده های مثبت و منفی دسته بندی شدند. مفاهیمی مانند پایین بودن دانش تغذیه ای، باورها و ارزش ها، تاثیر همسالان، نقش والدین، رسانه ها و دسترسی برخی از یافته های پژوهش حاضر بود.
نتیجه گیری: موانع نوجوانان در مصرف میوه و سبزیجات صرفاً وابسته به خود فرد نبوده و تحت تاثیر عوامل خارج از فرد نیز می باشد. بنابراین در طراحی مداخلات برای بهبود مصرف میوه و سبزی باید به تمام عوامل موثر توجه گردد. 
واژه‌های کلیدی: بحث گروهی، موانع، میوه، سبزیجات، الگوی Pen-3
     
نوع مطالعه: مقاله پژوهشي | موضوع مقاله: رفتارهاي تغذيه اي
دریافت: ۱۳۹۷/۳/۷ | پذیرش: ۱۳۹۷/۶/۲۷

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA code

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله آموزش و سلامت جامعه می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2018 All Rights Reserved | J Educ Community Health

Designed & Developed by : Yektaweb