دوره 6، شماره 3 - ( تابستان 1398 )                   جلد 6 شماره 3 صفحات 153-159 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Shaikh-Ahmadi S, Bahmani A, Teymouri P, Gheibi F. Effect of Education Based on the Theory of Planned Behavior on the Use of Fast Foods in Students of Girls' Vocational Schools. J Educ Community Health. 2019; 6 (3) :153-159
URL: http://jech.umsha.ac.ir/article-1-757-fa.html
شیخ احمدی سحر، بهمنی افشین، تیموری پروانه، غیبی فردین. تاثیر آموزش مبتنی بر نظریه رفتار برنامه‌ریزی‌شده بر استفاده از فست‌فودها در هنرجویان هنرستان‌های دخترانه . مجله آموزش و سلامت جامعه. 1398; 6 (3) :153-159

URL: http://jech.umsha.ac.ir/article-1-757-fa.html


1- گروه بهداشت عمومی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی کردستان، سنندج، ایران.
2- گروه بهداشت عمومی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی کردستان، سنندج، ایران. ، a_bahmani59@yahoo.com
چکیده:   (902 مشاهده)
اهداف: تغییر سبک غذایی هنرجویان و گرایش به سوی مصرف فست‌فودها یکی از معضلات بهداشتی دنیای امروز است. این مطالعه با هدف تاثیر برنامه آموزشی مبتنی بر تئوری رفتار برنامه‌ریزی‌شده بر کاهش مصرف فست‌فودها در هنرجویان هنرستان‌های دخترانه شهر سنندج انجام شد.
مواد و روش‌ها: این مطالعه نیمه‌تجربی با طرح پیش‌آزمون- پس‌آزمون با گروه کنترل در سال 1397 روی 160 نفر از هنرجویان هنرستان‌های دخترانه شهر سنندج انجام شد که به روش نمونه‌‌گیری تصادفی خوشه‌ای انتخاب شده و به دو گروه مداخله و کنترل تقسیم شدند (هر گروه 80 نفر). ابزار گردآوری اطلاعات پرسش‌نامه‌ای محقق‌ساخته شامل دو بخش اطلاعات دموگرافیک و سازه‌های تئوری رفتار برنامه‌ریزی‌شده بود. نحوه آموزش در گروه مداخله شامل سخنرانی، پرسش و پاسخ، پخش فیلم و استفاده از کتاب و بروشور بود که در طول سه جلسه یک‌ساعته برگزار شد. داده‌های به‌دست‌آمده توسط نرم‌افزار آماری SPSS 18 و با استفاده از آزمون‌های آماری مجذور کای و T مستقل مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
یافته‌ها: بعد از مداخله، میانگین تمام سازه‌های مورد مطالعه در گروه مداخله به‌طور معنی‌داری بیشتر از گروه کنترل بود (p<0.05).
نتیجه‌گیری: برنامه آموزشی مبتنی بر تئوری رفتار برنامه‌ریزی‌شده بر کاهش مصرف فست‌فودها در هنرجویان هنرستان‌های دخترانه شهر سنندج موثر است. 
متن کامل [PDF 738 kb]   (240 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله پژوهشي | موضوع مقاله: رفتارهاي تغذيه اي
دریافت: ۱۳۹۸/۴/۶ | پذیرش: ۱۳۹۸/۶/۱۲

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله آموزش و سلامت جامعه می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2020 All Rights Reserved | J Educ Community Health

Designed & Developed by : Yektaweb