دوره 3، شماره 3 - ( پاييز 1395 ) | جلد 3 شماره 3 صفحات 51-56 | برگشت به فهرست نشریات


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Ramezankhani A, Ghaffari M, Mirzaei A, Khodakarim S, Taheri Tanjani P, Haidaryan Zadeh Z. Dietary Behaviors of Elderly People Referring to Health Centers in Ilam. J Educ Community Health. 2016; 3 (3) :51-56
URL: http://jech.umsha.ac.ir/article-1-167-fa.html
رمضانخانی علی، غفاری محتشم، میرزایی امین، خداکریم سهیلا، طاهری تنجانی پریسا، حیدریان زاده زهرا. بررسی رفتارهای تغذیه ای سالمندان مراجعه کننده به مراکز بهداشتی-درمانی شهر ایلام. مجله آموزش و سلامت جامعه. 1395; 3 (3) :51-56

URL: http://jech.umsha.ac.ir/article-1-167-fa.html


گروه بهداشت عمومی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران ، am_karo@yahoo.com
چکیده:   (152 مشاهده)

سابقه و هدف: افزایش روز افزون جمعیت سالمندان و گسترش بیماری­ های دوران سالمندی ضرورت توجه به سلامت این قشر از جامعه را دو چندان می­ کند.  تغذیه یکی از تعیین­ کننده­ های عمده در پیشگیری از بیماری­ های مزمن دوران سالمندی است. مطالعه حاضر با هدف تعیین وضعیت رفتارهای تغذیه­ ای سالمندان شهر ایلام انجام گردید.

مواد و روش­ ها: تعداد 200 نفر از سالمندان بالای 60 سال با میانگین سنی 2.37±61.15 به روش نمونه­ گیری در دسترس در این مطالعه مقطعی وارد شدند. داده­ ها با استفاده از پرسش­نامه محقق ساخته که شامل دو قسمت بود، گردآوری شد. قسمت اول پرسشنامه مربوط به اطلاعات جمعیت­ شناختی از قبیل سن، جنسیت، وضعیت تأهل و وضعیت شغلی سالمندان بود و بخش دوم در ارتباط با رفتارهای تغذیه ­ای سالمندان مانند مصرف شیر و لبنیات، حبوبات، غلات، میوه و سبزیجات بود. روایی پرسشنامه با نظر پانل خبرگان و پایایی آن با محاسبه آلفای کرونباخ تأیید شد. داده ها بصورت خودگزارشی تکمیل و با استفاده از نسخه 19 نرم افزار SPSS و آزمون ­های همبستگی پیرسون، تی تست و آنالیز واریانس یک­طرفه مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

یافته­ ها: افراد مورد مطالعه به ­طور میانگین نمره 5.46±32.59 از دامنه نمره قابل اکتساب عملکرد تغذیه ­ای افراد بین 10 تا 40 را کسب کردند. نتایج مطالعه حاضر نشان داد که بین گروه ­های جنسی، تحصیلی و همین­طور شغلی از نظر انجام رفتارهای تغذیه­ ای اختلاف معنی ­داری وجود ندارد (P>0.05). بین سن سالمندان و رفتارهای تغذیه­ ای آنان همبستگی مثبت و معنی­ داری وجود داشت (P=0.002, r=0.215). همچنین مقادیر مصرف میوه و سبزیجات، حبوبات، انواع گوشت و شیر و لبنیات ناکافی گزارش شد.

نتیجه­ گیری: نتایج مطالعه حاضر نشان دهنده­ دریافت ناکافی گروه های مهم غذایی در سالمندان از جمله میوه و سبزیجات، حبوبات و لبنیات بود. بنابراین پیشنهاد می­ شود برنامه­ ریزی لازم جهت ارتقاء رفتارهای تغذیه­ ای سالمندان توسط مسئولان و کارشناسان سلامت صورت گیرد.

     
نوع مطالعه: مقاله پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
کد امنیتی را در کادر بنویسید

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله آموزش و سلامت جامعه می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2015 All Rights Reserved | J Educ Community Health

Designed & Developed by : Yektaweb