دوره 3، شماره 3 - ( پاييز 1395 )                   جلد 3 شماره 3 صفحات 45-50 | برگشت به فهرست نسخه ها
1- استاد، گروه بهداشت عمومی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران.
2- دانشیار، گروه بهداشت عمومی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران.
3- استادیار، گروه بهداشت عمومی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی ایلام، ایلام، ایران.
4- استادیار، گروه اپیدمیولوژی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران.
5- استادیار، گروه پزشکی داخلی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران.
6- کارشناس ارشد، گروه بهداشت عمومی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران. ، am_karo@yahoo.com
چکیده:   (880 مشاهده)
زمینه و هدف: افزایش روز افزون جمعیت سالمندان و گسترش بیماری ­های دوران سالمندی ضرورت توجه به سلامت این قشر از جامعه را دو چندان می­ کند.  تغذیه یکی از تعیین­ کننده­ های عمده در پیشگیری از بیماری­ های مزمن دوران سالمندی است. هدف از انجام مطالعه حاضر تعیین رفتارهای تغذیه ­ای سالمندان شهر ایلام می‌باشد.
مواد و روش­ ها: تعداد 200 نفر از سالمندان بالای 60 سال با میانگین سنی 2.37±61.15 به روش نمونه­ گیری در دسترس در این مطالعه مقطعی وارد شدند. داده­ ها با استفاده از پرسش­نامه محقق ساخته که شامل اطلاعات جمعیت­ شناختی و پرسشنامه رفتارهای تغذیه­ ای سالمندان بود، بصورت خودگزارشی گردآوری شد. روایی پرسشنامه با نظر پانل خبرگان و پایایی آن با محاسبه آلفای کرونباخ تأیید گردید. داده ها با استفاده از نسخه 19 نرم افزار SPSS و آزمون ­های همبستگی پیرسون، تی‌مستقل و آنالیز واریانس یک­طرفه مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
یافته­ ها: افراد مورد مطالعه به­ طور میانگین نمره 5.46±32.59 از دامنه نمره قابل اکتساب عملکرد تغذیه­ ای بین 10 تا 40 را کسب کردند. نتایج مطالعه حاضر نشان داد که بین گروه­ های جنسی، تحصیلی و همین­طور شغلی از نظر انجام رفتارهای تغذیه­ ای اختلاف معنی ­داری وجود ندارد (r= 0.215, P = 0.002). همچنین مقادیر مصرف میوه و سبزیجات، حبوبات، انواع گوشت و شیر و لبنیات ناکافی گزارش گردید.
نتیجه ­گیری: نتایج مطالعه حاضر نشان دهنده دریافت ناکافی گروه‌های مهم غذایی در سالمندان از جمله میوه و سبزیجات، حبوبات و لبنیات بود. بنابراین پیشنهاد می ­شود برنامه­ ریزی لازم جهت ارتقاء رفتارهای تغذیه ­ای سالمندان توسط مسئولان و کارشناسان سلامت صورت گیرد.
واژه‌های کلیدی: سالمندی، رفتارهای تغذیه ای، ایلام
متن کامل [PDF 648 kb]   (112 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: ۱۳۹۵/۱/۲۹ | پذیرش: ۱۳۹۵/۹/۵