دوره 5، شماره 2 - ( شهريور 1397 )                   جلد 5 شماره 2 صفحات 18-25 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Moradi G, Rahimzadeh A, Amani S, Yousefi J, Rahmani K, Bagheri S. Barriers and Strategies of Fruit and Vegetable Consumption in High School Students in Sanandaj. J Educ Community Health. 2018; 5 (2) :18-25
URL: http://jech.umsha.ac.ir/article-1-512-fa.html
مرادی قباد، رحیم زاده اردشیر، امانی ثریا، یوسفی جهانبخش، رحمانی خالد، باقری شراره. موانع و راهکارهای مصرف میوه و سبزیجات در دانش‌آموزان دبیرستانی سنندج. مجله آموزش و سلامت جامعه. 1397; 5 (2) :18-25

URL: http://jech.umsha.ac.ir/article-1-512-fa.html


1- مرکز تحقیقات عوامل اجتماعی موثر بر سلامت، دانشگاه علوم پزشکی کردستان، سنندج، ایران.
2- معاونت امور بهداشتی دانشگاه، گروه مدیریت پیشگیری و مبارزه با بیماریها ،دانشگاه علوم پزشکی کردستان، سنندج، ایران.
3- مرکز بهداشت شهرستان سنندج، دانشگاه علوم پزشکی کردستان، سنندج، ایران
4- مرکز بهداشت شهرستان سنندج، دانشگاه علوم پزشکی کردستان، سنندج، ایران ، shararehb79@gmail.com
چکیده:   (1263 مشاهده)
سابقه و هدف: نوجوانی یکی از مهم‌ترین دوره‌های زندگی است که سبک زندگی در این دوره شکل گرفته و تثبیت می‌شود. از طرفی مصرف مقادیر مناسب میوه و سبزیجات در رژیم غذایی روزانه یکی از راهکارهای مهم پیشگیری از بیماری‌ها و ارتقای سطح سلامتی به‌ویژه در دوره نوجوانی است. مطالعه حاضر با هدف بررسی موانع و راهکارهای مصرف میوه و سبزیجات در دانش‌آموزان مقطع دبیرستان انجام شد.
مشارکت‌کنندگان و روش‌ها: در مطالعه کیفی حاضر با استفاده از راهنمای سئوال نیمه‌ساختاریافته بحث‌های گروهی متمرکز بین دانش‌آموزان دبیرستانی (دختر و پسر) در سال 1396 در سنندج انجام شد. شرکت‌کنندگان شامل 20 دختر و 16 پسر بودند که در 4 جلسه بحث گروهی در دبیرستان‌های مورد نظر شرکت داشتند. تمام بحث‌های گروهی ضبط و بلافاصله پس از اتمام، تجزیه و تحلیل و دسته‌بندی شدند. با توجه به تشابه گزاره‌های استخراج‌شده از بحث‌های گروهی با الگوی PEN-3، این الگو برای تجزیه و تحلیل به کار رفت.
یافته‌ها: مفاهیم استخراج‌شده براساس الگو در شش بخش ادراکات مثبت و منفی، قادرکننده‌های مثبت و منفی و تقویت‌کننده‌های مثبت و منفی دسته‌بندی شدند. پایین‌بودن دانش تغذیه‌ای، باورها و ارزش‌ها، تاثیر همسالان، نقش والدین، رسانه‌ها و دسترسی برخی از مفاهیم به‌دست‌آمده بودند.
نتیجه‌گیری: موانع نوجوانان در مصرف میوه و سبزیجات صرفاً به خود فرد وابسته نبوده و تحت تاثیر عوامل خارج از فرد نیز هستند، بنابراین در طراحی مداخلات برای بهبود مصرف میوه و سبزی باید به تمام عوامل موثر توجه شود.
متن کامل [PDF 219 kb]   (343 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله پژوهشي | موضوع مقاله: رفتارهاي تغذيه اي
دریافت: ۱۳۹۷/۳/۷ | پذیرش: ۱۳۹۷/۶/۲۷

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله آموزش و سلامت جامعه می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2019 All Rights Reserved | J Educ Community Health

Designed & Developed by : Yektaweb