Submitted: 17 Apr 2016
Accepted: 25 Nov 2016
ePublished: 30 Dec 2016
EndNote EndNote

(Enw Format - Win & Mac)

BibTeX BibTeX

(Bib Format - Win & Mac)

Bookends Bookends

(Ris Format - Mac only)

EasyBib EasyBib

(Ris Format - Win & Mac)

Medlars Medlars

(Txt Format - Win & Mac)

Mendeley Web Mendeley Web
Mendeley Mendeley

(Ris Format - Win & Mac)

Papers Papers

(Ris Format - Win & Mac)

ProCite ProCite

(Ris Format - Win & Mac)

Reference Manager Reference Manager

(Ris Format - Win only)

Refworks Refworks

(Refworks Format - Win & Mac)

Zotero Zotero

(Ris Format - Firefox Plugin)

. 1395؛3(3): 45-50.
doi: 10.21859/jech-03037
  Abstract View: 738
  PDF Download: 187

بررسی رفتارهای تغذیه ای سالمندان مراجعه کننده به مراکز بهداشتی درمانی شهر ایلام

1 ORCID logo، 1 ORCID logo، 2، 3، 4، 1*

1
2
3
4
*Corresponding Author: Email: am_karo@yahoo.com

Abstract

زمینه و هدف: افزایش روز افزون جمعیت سالمندان و گسترش بیماری ­های دوران سالمندی ضرورت توجه به سلامت این قشر از جامعه را دو چندان می­ کند. تغذیه یکی از تعیین­ کننده­ های عمده در پیشگیری از بیماری­ های مزمن دوران سالمندی است. هدف از انجام مطالعه حاضر تعیین رفتارهای تغذیه ­ای سالمندان شهر ایلام می‌باشد. مواد و روش­ ها: تعداد 200 نفر از سالمندان بالای 60 سال با میانگین سنی 2.37±61.15 به روش نمونه­ گیری در دسترس در این مطالعه مقطعی وارد شدند. داده­ ها با استفاده از پرسش­نامه محقق ساخته که شامل اطلاعات جمعیت­ شناختی و پرسشنامه رفتارهای تغذیه­ ای سالمندان بود، بصورت خودگزارشی گردآوری شد. روایی پرسشنامه با نظر پانل خبرگان و پایایی آن با محاسبه آلفای کرونباخ تأیید گردید. داده ها با استفاده از نسخه 19 نرم افزار SPSS و آزمون ­های همبستگی پیرسون، تی‌مستقل و آنالیز واریانس یک­طرفه مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. یافته­ ها: افراد مورد مطالعه به­ طور میانگین نمره 5.46±32.59 از دامنه نمره قابل اکتساب عملکرد تغذیه­ ای بین 10 تا 40 را کسب کردند. نتایج مطالعه حاضر نشان داد که بین گروه­ های جنسی، تحصیلی و همین­طور شغلی از نظر انجام رفتارهای تغذیه­ ای اختلاف معنی ­داری وجود ندارد (r= 0.215, P = 0.002). همچنین مقادیر مصرف میوه و سبزیجات، حبوبات، انواع گوشت و شیر و لبنیات ناکافی گزارش گردید. نتیجه ­گیری: نتایج مطالعه حاضر نشان دهنده دریافت ناکافی گروه‌های مهم غذایی در سالمندان از جمله میوه و سبزیجات، حبوبات و لبنیات بود. بنابراین پیشنهاد می ­شود برنامه­ ریزی لازم جهت ارتقاء رفتارهای تغذیه ­ای سالمندان توسط مسئولان و کارشناسان سلامت صورت گیرد.
First Name
Last Name
Email Address
Comments
Security code


Abstract View: 739

Your browser does not support the canvas element.


PDF Download: 187

Your browser does not support the canvas element.