Submitted: 13 Sep 2021

تأثیر همه‌گیری COVID-19 بر سلامت روان دانشجویان: مطالعه موردی دانشگاه‌های اردن

1* ORCID logo، 2، 2

*Corresponding Author: Email: mnuser@yu.edu.jo

اهداف: همه‌گیری COVID-19 بر همه جنبه‌های زندگی تأثیر داشته و آنها را در بر می‌گیرد. این مطالعه با هدف بررسی وضعیت سلامت روان دانشجویان دانشگاه اردن در طول همه‌گیری COVID-19 انجام شد. ابزار و روش‌ها: این مطالعه مقطعی از آوریل تا می 2020 بر روی 1000 دانشجو در قالب یک نظرسنجی مبتنی بر وب جهت بررسی پریشانی و اضطراب روان‌شناختی دانشجویان انجام شده بود. برای انجام نظرسنجی از Google Form استفاده شده و با استفاده از اپلیکیشن‌های فیس‌بوک و واتس‌اپ در گروه‌های دانشجویان دانشگاه به اشتراک گذاشته شده بود. داده ها در نرم افزار SPSS 19 و با استفاده از آزمون‌های ناپارامتریک (مان ویتنی و کروسکال-والیس) و آنالیز رگرسیون ترتیبی تحلیل شده بود. یافته ها: از 1000 دانش آموزی که پرسشنامه را تکمیل کردند، 39.3 درصد مرد و 60.7 درصد زن بودند. میانگین ± انحراف معیار سن دانشجو 3.8±22 سال بود. 42.1 درصد از پریشانی و 72.6 درصد از اضطراب رنج می برند. علاوه بر این، جنسیت مرد و ثبات درآمد خانواده عوامل محافظتی در برابر پریشانی روانی و اضطراب بودند. مناطق (اربید، بلقا، جراش، عجلون، الزرقا، تفیله، عمان، عقبه، کرک، معان) به عنوان یک عامل خطر در نظر گرفته شدند. نتیجه‌گیری: همه‌گیری کووید-19 بر سلامت روان دانش‌آموزان تأثیر می‌گذارد که در درجه اول می توان به پریشانی و اضطراب اشاره کرد. در این بین جنسیت مرد و ثبات درآمد خانواده از عوامل محافظت کننده در بین دانشجویان بودند. برخی از مناطق اردن به عنوان عوامل خطر در نظر گرفته شده بودند.