Submitted: 28 Aug 2020

پاندمی COVID-19: دانش، نگرش و عملکرد عموم در مرکز ایران

1 ORCID logo، 2* ORCID logo، 3، 4، 5، 6، 7، 8

*Corresponding Author: Email: karimymahmood@yahoo.com

اهداف: تعداد مبتلایان به COVID-19 به سرعت در سرتاسر جهان در حال افزایش است. مطالعه حاضر با هدف تعیین دانش، نگرش و عملکرد مردم در خصوص COVID-19 در یک نمونه ایرانی انجام شد. ابزار و روش ها: پژوهش حاضر یک مطالعه مقطعی مبتنی بر جمعیت بود که در سال 1399 بر روی افراد بالای 18 سال شهر ساوه که به روش نمونه گیری چند مرحله ای انتخاب شده بودند، انجام گردید. شرکت کنندگان (471 نفر) پرسشنامه ای بی نام مشتمل بر متغیرهای جمعیت شناختی و پرسشنامه KAP را به روش خودگزارش دهی تکمیل نمودند. داده ها توسط نرم افزار SPSS 21 و با استفاده از آزمون ANOVA و t مستقل مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. سطح معنی داری کمتر از 0.05 در نظر گرفته شده بود. یافته ها: طبق نتایج 74.5 درصد از شرکت کنندگان در مطالعه از نحوه انتشار ویروس کرونا اطلاع دقیقی نداشتند. از نظر نگرشی، بیش از 63.2 درصد از شرکت کنندگان COVID-19 را بیماری خطرناکی می دانستند. حدود 59.6 درصد از آنها در هفته گذشته استفاده منظم از ماسک را گزارش کرده بودند. در مقایسه با مردان، زنان نگرش و عملکردهایشان را مطابق با استانداردهای توصیه شده گزارش نمودند. ارتباط آماری معنی داری بین سطح تحصیلات بالاتر و میانگین نمره KAP مشاهده گردید(0.05>p). نتیجه گیری: اگرچه در نمونه مورد مطالعه نگرش های مطلوب و برخی رفتارهای محافظتی مشاهده گردید ولیکن درصد قابل توجهی از شرکت کنندگان در مطالعه رفتارهای محافظت از COVID-19 را انجام نمی دادند.