Submitted: 18 May 2020

کرونا ویروس و تجربه زیسته مردم در مواجهه با آن؛ یک مطالعه کیفی

1* ORCID logo

*Corresponding Author: Email: Tajbakhsh_gr@yahoo.com

اهداف: زمانی که در جامعه یک بیماری اپیدمی می شود نه تنها بر سلامت جسمانی فرد تاثیر دارد بلکه سلامت اجتماعی و روانی جامعه را نیز تحت تاثیر خود قرار می دهد. در ماه های اخیر بدلیل جهانی شدن و ارتباطات گسترده بین کشور و رشد مهاجرت ها و مسافرت های درون و برون کشوری شاهد پراکنده شدن ویروس کرونا و گسترش بحران آن هستیم که جامعه جهانی از جمله ایران با آن درگیر می باشد. با توجه به اهمیت تندرستی وسلامت در جامعه که صرفا موضوع پزشکی نیست بلکه تندرستی جمعیت؛ بازتاب نحوه عملکرد جامعه است. بر این اساس در اسفندماه سال 1398 تحقیق حاضر به بررسی کرونا ویروس و تجربه زیسته مردم در مواجهه با آن در شهر بروجرد استان لرستان پرداخت. مشارکت کنندگان و روش ها: داده­ های کیفی از طریق مصاحبه نیمه­ ساخت ­یافته و مشاهده مشارکتی گردآوری گردید و از روش نظریه مبنایی برای تحلیل داده­ ها استفاده شده است. به کمک روش نمونه­ گیری نظری و هدفمند از 18 نفر از شهروندان بروجردی مصاحبه شد. یافته ها: پس از تحلیل داده ­های کیفی هفت مضمون اصلی شناسایی شد که عبارتند از: ابعاد بهداشتی و آموزشی، حاکمیتی و سیاسی، فرهنگی و مذهبی، خانوادگی، اجتماعی، روان شناختی و اقتصادی و هر کدام از اینها دارای زیر مقولات فرعی نیز هستند. نتیجه گیری: نتایج تحقیق نشان داد که کرونا ویروس باعث اختلال جدی در زندگی روزمره مردم این شهر شده و سلامت روانی و اجتماعی آنان را تحت تاثیر خود قرار داده است.