دوره 8، شماره 1 - ( زمستان 1399 )                   جلد 8 شماره 1 صفحات 3-9 | برگشت به فهرست نسخه ها

Ethics code: IR.IAU.TMU.REC.1398.153


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Jalili Z, Saboohi Z, Tavakoli R. Effect of Training Program on Snack Consumption in Elementary School Girls: Application of the BASNEF Model. J Educ Community Health. 2021; 8 (1) :3-9
URL: http://jech.umsha.ac.ir/article-1-987-fa.html
جلیلی زهرا، صبوحی زهرا، توکلی رضا. تاثیر مداخله آموزشی بر مصرف میان وعده در دانش آموزان دختر ابتدایی: کاربرد مدل بزنف. مجله آموزش و سلامت جامعه. 1399; 8 (1) :3-9

URL: http://jech.umsha.ac.ir/article-1-987-fa.html


1- گروه آموزش بهداشت و ارتقاء سلامت، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم تحقیقات، تهران، ایران. ، zahra.jalili@gmail.com
2- گروه آموزش بهداشت و ارتقاء سلامت، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی ایران، تهران، ایران.
3- گروه آموزش بهداشت و ارتقاء سلامت، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم تحقیقات، تهران، ایران.
چکیده:   (425 مشاهده)
اهداف: با توجه به اینکه بسیاری از بیماری­ها غیر واگیر مانند دیابت، پوکی استخوان و فشار خون بالا به عادات غذایی ناسالم و الگوهای شکل گرفته در دوران کودکی و نوجوانی مربوط می­شود. پژوهش حاضر با هدف بررسی تاثیر مداخله  آموزشی  مبتنی بر مدل بزنف بر مصرف میان وعده دردانش آموزان دختر ابتدایی دوره دوم صورت گرفت.
مواد و روش ها: این مطالعه نیمه تجربی در سال 1398 روی 200 نفر از دانش آموزان دختر ابتدایی دوره دوم شهرستان ساوه انجام شد. نمونه ها به روش نمونه گیری تصادفی انتخاب شده و به صورت تصادفی در دو گروه کنترل و مداخله قرار گرفتند(100نفر در هر گروه). ابزار گرد آوری اطلاعات شامل پرسشنامه جمعیت شناختی و پرسش نامه محقق ساخته مبتنی بر سازه های مدل بزنف بود. در گروه مداخله 3جلسه آموزشی(50دقیقه ای) برای دانش آموزان، 1جلسه آموزشی(30 دقیقه ای) برای اولیا و 1جلسه آموزشی (30 دقیقه ای) برای مدیران, معلمان ومسئول بوفه مدرسه برگزارشد.پرسش نامه ها قبل و دو ماه بعد از مدخله اموزشی جمع اوری شده و توسط نرم افزار SPSS 24 و با استفاده از آزمون tزوجی، t مستقل و ازمون مجذور کای مورد تحلیل قرار گرفتند.
یافته‌ها: بین دو گروه قبل از مداخله از نظر میانگین نمرات نگرش، عوامل قادرکننده ، هنجارهای ذهنی و قصد رفتاری و رفتار مصرف میان وعده سالم و ناسالم تفاوت آماری معناداری وجود نداشت(p>0/05)، در حالی که بعد از مداخله در تمام سازه های نگرش، عوامل قادر کننده، هنجارذهنی، قصد رفتاری و مصرف میان وعده سالم و ناسالم گروه مداخله نسبت به گروه کنترل افزایش معنی دار داشت(5 p< 0/0).
نتیجه‌گیری: مداخله آموزشی مبتنی بر مدل بزنف بر افزایش مصرف میان وعده سالم وکاهش مصرف میان وعده ناسالم در دانش آموزان دختر ابتدایی دوره دوم اثربخش بوده است.
متن کامل [PDF 471 kb]   (191 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله پژوهشي | موضوع مقاله: رفتارهاي تغذيه اي
دریافت: 1398/12/25 | پذیرش: 1399/5/20

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله آموزش و سلامت جامعه می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2021 CC BY-NC 4.0 | J Educ Community Health

Designed & Developed by : Yektaweb